Oto kolejne odkryte przeze mnie cuda:
Smaczne paseczki bezmięsne o smaku wołowiny
oraz ''mielone'' sojowe
A oto danie, które z ich pomocą
wyczarowałam:
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 17.91
WĘGLOWODANY: 25.52
BIAŁKO: 53.65
KALORIE: 501
SKŁADNIKI:
100g beef style strips
100g mince made with soya
150g mieszanki warzyw, mrożonej
60g quorn bacon style rashers
20g niskotłuszczowego tartego sera żółtego
maggi, pieprz, mieszanka ziół ( np. prowansalskich)
WYKONANIE:
Do nagrzanego do 180 stopni piekarnika wkładamy blaszkę, na której
wcześniej umieściliśmy paseczki ''wołowe'' i plasterki ''boczku''.
Na rozgrzaną patelnię teflonową wrzucamy mrożone warzywa i ''mielone''.
Dodajemy przyprawy.
Mieszamy i dusimy około 15-20 minut.
Mniej więcej tyle samo czasu powinno zająć upieczenie składników włożonych do piekarnika.
Kiedy wszystkie składniki są już gotowe, wykładamy je na talerz i posypujemy serem.
Wkładamy do mikrofalówki na minutkę aby ser się roztopił.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz