Unikałam przygotowywania leczo bo wydawało mi się,że
jest zbyt pracochłonne. Myliłam się.
Dziś z czystym sumieniem proponuję tę potrawę jako
prostą w przygotowaniu i bardzo smaczną:
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 18.8
WĘGLOWODANY: 17.4
BIAŁKO: 48
KALORIE: 430.6
SKŁADNIKI:
70 g cebuli
340g cukinii
1 łyżka koncentratu pomidorowego 30%
180g piersi kurczaka
15g oliwy z oliwek
95g pieczarek
1 średni pomidor
WYKONANIE:
Pierś z kurczaka gotujemy w całości ( około 30 minut).
W tym czasie myjemy, obieramy i kroimy warzywa.
Wrzucamy je do garnka, dodajemy oliwę i dusimy.
Ugotowaną pierś wyciągamy z wody i studzimy,
następnie kroimy ją w kostkę lub paski.
Dodajemy do warzyw. Nadal dusimy.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy,
chwilę jeszcze trzymamy na ogniu pod przykryciem.
Przekładamy do miski lub na talerz.
Można podawać z pieczywem. Ja zjadłam swoje leczo bez zbędnych dodatków.
Zauważyliście, że nie dodawałam żadnych przypraw?
Nie trzeba. Tak dobrane składniki świetnie smakują bez soli czy ziół.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz