WARTOŚCI ODŻYWCZE:
(CAŁOŚĆ)
TŁUSZCZ: 5.67
WĘGLOWODANY: 11.02
BIAŁKO: 12.49
KCAL: 126
SKŁADNIKI:
2 łyżki otrąb
2 białka
3 łyżeczki słodzika
1 żółtko
3 łyżeczki słodzikakilka kropli dowolnego aromatu
WYKONANIE:
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Białko ubij na sztywną pianę i wymieszaj z resztą składników.
Średniej wielkości blachę wyłóż papierem,wlej na nią ciasto.
Włóż do nagrzanego piekarnika na 4 minuty.
Wyjmij blachę i pokrój ciasto na prostokąty,
włóż z powrotem do piekarnika na około 10 minut:
Gotowe :)
Ciasteczka najlepiej smakują po kilkugodzinnym suszeniu.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz