Pierś przygotowana wg tego przepisu jest krucha
i bardzo smaczna
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 1.92
WĘGLOWODANY: 0
BIAŁKO: 35.16
KCAL: 158
SKŁADNIKI:
1 pierś kurczaka (około 120g)
1 duża pomarańcz
1 łyżeczka imbiru
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
sól, pieprz
WYKONANIE:
Wyciskamy sok z pomarańczy,
dodajemy do niej wszystkie przyprawy.
Pierś kroimy w kostkę, wkładamy do pojemnika lub worka i zalewamy sokiem z przyprawami.
Przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Wyjmujemy, przekładamy kurczaka razem z marynatą do garnka i gotujemy.
Kiedy pierś będzie już miękka odcedzamy.
Tak przygotowanego kurczaka podałam z makaronem SHIRATAKI,
posypałam gotowe danie pokrojonym w paseczki porem i szczyptą imbiru.
Warzywnym dodatkiem był ogórek kiszony :
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz