Tym razem dodaję przepis na dietetyczny spód do pizzy.
Kiedy jest gotowy, smakuje całkiem dobrze.
Podobnie do cienkiego, tradycyjnego ciasta na pizzę.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
(SPÓD PIZZY):
TŁUSZCZ: 6.38
WĘGLOWODANY: 15.63
BIAŁKO: 14.65
KCAL: 151
SKŁADNIKI:
1 jajko
3 łyżki otrąb
1 łyżka serka białego 0% tłuszczu
WYKONANIE:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Małą , okrągłą formę natłuszczamy i posypujemy mąką kukurydzianą.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i przekładamy
do przygotowanej formy.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10 minut.
Wyciągamy i na upieczone ciasto nakładamy ulubione składniki.
POMIDOROWYM I POSYPAŁAM BAZYLIĄ
Wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut.
GOTOWE!
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz