Dobrze jest wiedzieć, że pieczarki w połączeniu
z resztą składników tego dania mają wielką moc:
sycą tak bardzo, że ciężko jest
zjeść cokolwiek jeszcze długo po tej niskokalorycznej uczcie:
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 11.61
WĘGLOWODANY: 28.62
BIAŁKO: 41.92
KCAL: 341
SKŁADNIKI:
500g pieczarek
1 cebula
170g polędwicy z indyka
2 łyżki serka niskotłuszczowego
kilka rzodkiewek
pół czerwonej papryki
sól, pieprz
WYKONANIE:
Pieczarki myjemy i kroimy.
Wrzucamy na patelnię teflonową, dodajemy 1/5 szklanki wody oraz szczyptę soli.
Przykrywamy i dusimy około 15-20 minut.
W tym czasie resztę składników kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
Na koniec dodajemy gotowe pieczarki (koniecznie ciepłe) i serek (polecam ten ze zdjęcia poniżej)
Można dodać pieprz do smaku.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz