Kto powiedział,że schab trzeba panierować?
Kiedy reszta Rodzinki je tradycyjny kotlet, ja
przygotowuję go sobie bez bułki tartej i tłuszczu.
Wieprzowina ma go wystarczająco dużo.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (125g schabu)
TŁUSZCZ: 10.1
WĘGLOWODANY: 0
BIAŁKO: 44.7
KCAL: 270
SKŁADNIKI:
125g schabu
pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kotlet rozbijamy tłuczkiem z obu stron,
nacieramy solą i pieprzem.
Odstawiamy na co najmniej pół godziny w chłodne miejsce lub do lodówki.
Smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej
na wolnym ogniu z obu stron.
Możemy też użyć opiekacza.
Zamiast ziemniaków zjadłam swój kotlet z porządną ilością różnych warzyw :)
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz