SYTE ŚNIADANIE TO PODSTAWA
Tym razem proponuję jajecznicę z tuńczykiem:
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 20,54
WĘGLOWODANY: 9,45
BIAŁKO: 47,25
KCAL: 405
SKŁADNIKI:
2 jajka
1 puszka tuńczyka ( w oleju lub w wodzie)
100 g pieczarek
1 zielona papryka
sól, pieprz
WYKONANIE:
Pieczarki i paprykę kroimy drobno,
wrzucamy na rozgrzaną patelnię teflonową,
dodajemy odrobinę wody i dusimy.
Jajka wbijamy do kubka i mieszamy z przyprawami.
Uduszone warzywa zalewamy jajkami, mieszamy aż jajka się zetną.
Do gotowej jajecznicy dodajemy odsączonego tuńczyka.
Mieszamy, zdejmujemy z ognia.
Bardzo dobrym dodatkiem do tej potrawy jest rzodkiewka i ogórek zielony.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz