niedziela, 5 lipca 2015

ZAPIEKANY ZIEMNIAK

Proste, lekkostrawne danie.
 Bardzo popularne w UK:


 
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 21.71
WĘGLOWODANY: 45.80
BIAŁKO: 14.25
KCAL: 429
 
SKŁADNIKI:
 
1 średni ziemniak
1 mała puszka fasolki w sosie pomidorowym
30 g startego, żółtego sera
sól
 
 
WYKONANIE:
 
Piekarnik nagrzewamy do 180-200 stopni.
Ziemniaka zawijamy w folię aluminiową,
wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 60 minut.
Fasolkę podgrzewamy.
Kiedy ziemniak jest upieczony odwijamy go z folii,
kładziemy na talerzu, przekrawamy ''na krzyż'' ,
posypujemy startym serem i polewamy fasolką.
Solimy wg upodobania.
 

 
Ja podałam ziemniaka z lekką sałatką z serem feta.
 
SMACZNEGO!!!
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz