Oto czosnkowa wersja dorsza.
Dla mnie rewelacja.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
(225g dorsza)
TŁUSZCZ: 3.00
WĘGLOWODANY: 7.20
BIAŁKO: 45.00
KCAL: 240
SKŁADNIKI:
Filet z dorsza,
100g jogurtu naturalnego niskotłuszczowego
czosnek granulowany,bazylia, sól ,pieprz,przyprawa w płynie ''maggi''
WYKONANIE:
Dorsza myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje.
Wkładamy do miski, posypujemy solą, pieprzem, bazylią i czosnkiem.
Dobrze wcieramy przyprawy w rybę.
Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki minimum na godzinę.
W tym czasie do jogurtu dodajemy łyżkę (lub więcej) czosnku granulowanego, kilka kropli ''maggi'', mieszamy i wstawiamy do lodówki.
Po godzinie wyciągamy dorsza i opiekamy w opiekaczu lub na patelni teflonowej.
Gotową , jeszcze ciepłą rybę polewamy zimnym, wcześniej przygotowanym jogurtem z czosnkiem.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz