Sprawdzony przepis.
Doskonały smak, prawie jak tradycyjny!
1/6 gotowego sernika
WARTOŚCI ODŻYWCZE :
Tłuszcz: 9.6
Węglowodany: 14
Białko: 33.52
Kcal: 275
SKŁADNIKI:
1/2 kg chudego twarogu,
4 jajka,
2-3 łyżki słodziku w proszku (KONIECZNIE sprawdź czy nadaje się do pieczenia! )
3 łyżki otrębów owsianych,
3/4 szklanki odtłuszczonego mleka,
4 jajka,
2-3 łyżki słodziku w proszku (KONIECZNIE sprawdź czy nadaje się do pieczenia! )
3 łyżki otrębów owsianych,
3/4 szklanki odtłuszczonego mleka,
aromat waniliowy
WYKONANIE:
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni
Białka ubijamy na twarda pianę.
Ser miksujemy z mlekiem, żółtkami, otrębami, słodzikiem i aromatem.
Ser miksujemy z mlekiem, żółtkami, otrębami, słodzikiem i aromatem.
Dodajemy ubitą pianę i ostrożnie mieszamy.
Masę przelewamy do tortownicy lub foremki natłuszczonej za pomocą oliwy w sprayu i posypanej odrobiną mąki lub wyłożonej pergaminem
Masę przelewamy do tortownicy lub foremki natłuszczonej za pomocą oliwy w sprayu i posypanej odrobiną mąki lub wyłożonej pergaminem
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 1h.
WAŻNE:
KIEDY SERNIK BĘDZIE JUŻ UPIECZONY ,WYŁĄCZ PIEKARNIK ,ALE SERNIK
POZOSTAW W ŚRODKU AŻ LEKKO OSTYGNIE.
NASTĘPNIE ODSTAW GO DO CAŁKOWITEGO OCHŁODZENIA.
PRZECHOWUJ W LODÓWCE.
Nie martw się jeśli wytrąci się nieco wody. To naturalne.
JAK WIDAĆ na zdjęciu równocześnie przygotowywałam
tradycyjny sernik Rodzince (po prawej) oraz mój-dietetyczny :)
SMACZNEGO!
Kiedy po dwóch dniach przejadłam się sernikiem, ''ozdobiłam'' go
activią 0% wiśniową.
Bardzo dobre połączenie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz