Kiedy masz dosyć omletów i jajecznicy na śniadanie, a tuńczyka na kolację,
polecam jaja faszerowane.
Ich przygotowanie zajmie Ci 7-10 minut, czyli
tyle,ile zajmuje usmażenie omleta.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
(tuńczyk w oleju):
TŁUSZCZ: 22.95
WĘGLOWODANY: 36.34
BIAŁKO: 49.68
KCAL: 421
SKŁADNIKI:
3 jaja
1 puszka (120g)tuńczyka w oleju lub sosie własnym
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka serka miękkiego niskotłuszczowego
sól, pieprz
WYKONANIE:
Jaja gotujemy na twardo (około 6 minut ,licząc od zagotowania się wody)
W tym czasie odsączonego tuńczyka przekładamy do miski,
Ugotowane jaja obieramy, przekrawamy wzdłuż ,
wyciągamy małą łyżeczką żółtka i przekładamy je do miski z tuńczykiem.
Białka odkładamy na talerz.
Następnie faszerujemy nią jaja, wkładając ją łyżeczką w puste miejsca po żółtkach i na resztę białka. Posypujemy pieprzem.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz