Jak zwykle przy okazji smażenia tradycyjnych kotletów
mielonych dla Rodziny, uszczknęłam coś dla siebie :)
JEDYNA różnica w przygotowaniu obiadu dla Nich, a dla siebie
jest taka, że do swojej porcji mięsa nie dodaję bułki tartej
oraz smażę kotlety bez tłuszczu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
(220 g mięsa, jedno jajko):
TŁUSZCZ: 13.58
WĘGLOWODANY: 0.28
BIAŁKO: 50.41
KCAL: 329
SKŁADNIKI:
mięso mielone wołowe, chude
jajko (po jednym na każde 250 gram mięsa)
cebula
świeży koperek
pieprz, sól, czosnek granulowany
WYKONANIE:
Opłukany w zimnej wodzie koperek siekamy,
cebulę drobno kroimy,
do miski wkładamy mięso, przyprawy, jajka.
Całość zagniatamy.
Rozgrzewamy patelnię teflonową.
Następnie formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu z obu stron.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz