Szybki i pyszny omlet
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 11.9
WĘGLOWODANY: 4.33
BIAŁKO: 20.13
KCAL: 196
SKŁADNIKI:
2 jajka
1 łyżka mleka niskotłuszczowego
100 g mrożonego szpinaku
1 plasterek niskotłuszczowego sera żółtego
sól, pieprz, czosnek
WYKONANIE:
Do garnka wrzucamy zamrożony szpinak,
przyprawiamy solą i czosnkiem,
dusimy około pół godziny , dolewając nieco wody w razie potrzeby.
W misce mieszamy jajka i mleko,
doprawiamy solą i pieprzem.
Kiedy szpinak jest już prawie gotowy rozgrzewamy patelnię teflonową,
wlewamy na nią rozmieszane jajka z mlekiem.
Zanim odwrócimy omlet na drugą stronę układamy na nim ,pokrojony
na cztery kwadraciki, ser żółty.
Czekamy chwilę i odwracamy omlet.
Kiedy jest już usmażony, przekładamy go na talerz,
nakładamy szpinak i składamy na pół.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz