wtorek, 17 lutego 2015

MAKARON Z TUŃCZYKIEM

Odkąd poznałam smak SHIRATAKI - makaronu bez kalorii ,nie jem innego.
Jednak to danie wyśmienicie będzie smakować
również z tradycyjnym makaronem. Polecam pełnoziarnisty :)
 

WARTOŚCI ODŻYWCZE ( z makaronem shirataki)
TŁUSZCZ: 11.75
WĘGLOWODANY: 17.42
BIAŁKO: 37.55
KCAL: 306
 
SKŁADNIKI:
1 opakowanie (270g) dowolnego makaronu shirataki
1 puszka (112 g po odsączeniu) tuńczyka w oleju
100g dowolnych warzyw mrożonych (najlepiej ''chińska mieszanka'')
1 łyżeczka maggi
pieprz do smaku
 
PRZYGOTOWANIE:
 
Makaron wrzucamy na sitko i płuczemy
Następnie przekładamy go na rozgrzaną patelnię teflonową,
podgrzewamy przez około 7 minut mieszając.
KIEDY UŻYWASZ TRADYCYJNEGO MAKARONU, UGOTUJ GO
WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU.
NASTĘPNIE ODCEDŹ I WRZUĆ NA ROZGRZANĄ PATELNIĘ TEFLONOWĄ.
DALEJ POSTĘPUJ WG PRZEPISU.
Następnie dodajemy do makaronu zamrożone warzywa,
dodajemy maggi i pieprz.
Dusimy na małym ogniu (pod przykryciem ) przez około 15 minut.
Na końcu dodajemy odsączony tuńczyk, mieszamy, dusimy chwilkę wszystko razem.
 
SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz