środa, 4 lutego 2015

PIECZARKI NA WILCZY GŁÓD

Dobrze jest wiedzieć, że pieczarki w połączeniu
z resztą składników tego dania mają wielką moc:
sycą tak bardzo, że ciężko jest
zjeść cokolwiek jeszcze długo po tej niskokalorycznej uczcie:
 

 
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 11.61
WĘGLOWODANY: 28.62
BIAŁKO: 41.92
KCAL: 341
 
 
SKŁADNIKI:
 
500g pieczarek
1 cebula
170g polędwicy z indyka
2 łyżki serka niskotłuszczowego
kilka rzodkiewek
pół czerwonej papryki
sól, pieprz
 
WYKONANIE:
 

Pieczarki myjemy i kroimy. 
Wrzucamy na patelnię teflonową, dodajemy 1/5 szklanki wody oraz szczyptę soli.
Przykrywamy i dusimy około 15-20 minut.
W tym czasie resztę składników kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
Na koniec dodajemy gotowe pieczarki (koniecznie ciepłe) i serek (polecam ten ze zdjęcia poniżej)
 
 
Można dodać pieprz do smaku.
 
 
SMACZNEGO!!!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz