czwartek, 12 lutego 2015

ŚNIADANIE NA WIELKI GŁÓD

Przepis powstał z powodu tłustego czwartku, po którym
zostało mi kilka białek. Żółtka zostały
zużyte do smażenia faworków :)
 

WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 4.20
WĘGLOWODANY: 35.72
BIAŁKO: 38.09
KCAL: 315
 
 
SKŁADNIKI:
 
200g białka kurzego
30g otrąb
2 łyżeczki mleka w proszku odtłuszczonego
2 łyżeczki kakao niskotłuszczowego
2 łyżeczki słodzika
80g serka wiejskiego lekkiego
 
WYKONANIE:
 
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą tak, aby
powstała w miarę jednolita masa.
Przekładamy na rozgrzaną patelnię teflonową.
Opiekamy z jednej strony.
Po przewróceniu na drugą, zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką .
 
 
 
Tak trzymamy przez około 5 minut, aby białko dobrze się ścięło.
 
SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz