piątek, 1 maja 2015

PIERŚ KURCZAKA Z RYŻEM, WARZYWAMI I SOSEM TIKKA MASALA

Kolejne szybkie danie:
 
 
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 5.2
WĘGLOWODANY: 37.95
BIAŁKO: 42.75
KALORIE: 373
 
SKŁADNIKI:
 
130g piersi z kurczaka
100g mieszanki warzyw-mrożonka
50g surowego ryżu
50g sosu ''TIKKA MASALA'' lub innego sosu curry ze słoika
 
WYKONANIE:
 
Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni.
Pierś i warzywa wkładamy do żaroodpornego naczynia lub na blaszkę.
Wkładamy do piekarnika na około 40 minut.
W tym czasie gotujemy ryż ,zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Gotową pierś z warzywami oraz ugotowany ryż przekładamy na talerz i dodajemy
sos curry.
 
Ostatnio nie dodaję soli do potraw, unikam też ziół.
Wy, oczywiści dodawajcie, jeśli macie ochotę :)
Ja po prostu sprawdzam siebie i swoje upodobania.
Muszę przyznać ,że wiele potraw smakuje mi dużo lepiej bez dodatku przypraw.
 
SMACZNEGO!!!
 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz