piątek, 1 maja 2015

TUŃCZYK Z WARZYWAMI NA CIEPŁO

Bardzo lubię proste, zdrowe, smaczne i szybkie
dania. Oto jedno z nich: 

 
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 1,53
WĘGLOWODANY: 22,88
BIAŁKO: 39.35
KALORIE: 259
 
SKŁADNIKI:
 
130g tuńczyka z puszki (w wodzie)
150g mieszanki mrożonych warzyw
100 g buraczków tartych
sól, pieprz
 
WYKONANIE:
Na patelnię teflonową wrzucamy mieszankę warzywną,
dusimy około 15-20 minut.
Dodajemy tuńczyka , przyprawy i podgrzewamy chwilkę.
Przekładamy na talerz, dodajemy buraczki.
Jeśli wolisz buraczki na ciepło dodaj je razem z tuńczykiem na patelnię.
Ja tak właśnie zrobiłam:
 

 
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz