wtorek, 20 stycznia 2015

CHLEBEK OTRĘBOWY II

Szybki przepis na smaczny chlebek:
 

WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 10.57
WĘGLOWODANY:  37.60
BIAŁKO: 43.93
KCAL: 411
 
 
SKŁADNIKI:
 
250g chudego twarogu
1 szklanka otrąb
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka soli
 
WYKONANIE:
 
Nagrzej piekarnik do 170 stopni.
Rozgnieć twaróg widelcem i połącz z resztą składników.
Małą formę keksówkę natłuść i oprósz mąką,
przełóż do niej ciasto.
 
CIASTO MA SYPKĄ KONSYSTENCJĘ,
 NIECH CIĘ TO NIE MARTWI :)
 
Włóż do nagrzanego piekarnika i zostaw na 60 minut.
 
 
SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz