poniedziałek, 5 stycznia 2015

PIZZA spód


 Tym razem dodaję przepis na dietetyczny spód do pizzy.
Kiedy jest gotowy, smakuje całkiem dobrze.
Podobnie do cienkiego, tradycyjnego ciasta na pizzę.
 
 
WARTOŚCI ODŻYWCZE
(SPÓD PIZZY):
TŁUSZCZ: 6.38
WĘGLOWODANY: 15.63
BIAŁKO: 14.65
KCAL: 151
 
 
 
 
SKŁADNIKI:
 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
3 łyżki otrąb
1 łyżka serka białego 0% tłuszczu

WYKONANIE:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Małą , okrągłą formę natłuszczamy i posypujemy mąką kukurydzianą.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i przekładamy
do przygotowanej formy.


Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10 minut.
Wyciągamy i na upieczone ciasto nakładamy ulubione składniki.


 
JA PRZED UŁOŻENIEM SKŁADNIKÓW POSMAROWAŁAM SPÓD KONCENTRATEM
POMIDOROWYM I POSYPAŁAM BAZYLIĄ



Wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut.
GOTOWE!



 SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz