poniedziałek, 29 grudnia 2014

CZERWONY ŁOSOŚ

Przygotowanego  w ten sposób łososia z puszki można
potraktować jako samodzielne danie lub jako pastę - dodatek do chleba:
 
 
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 15.96
WĘGLOWODANY: 17.06
BIAŁKO: 55.08
KCAL: 424
 
 
SKŁADNIKI:
 
Puszka czerwonego łososia (220g po odsączeniu)
100 g serka wiejskiego,
papryka czerwona duża,
ogórek zielony
szczypiorek,
sól, pieprz
 
WYKONANIE:
 
Umytą i wydrążoną paprykę kroimy w małe paseczki,
ogórek zielony w kostkę, szczypiorek drobno siekamy.
Odsączonego łososia wkładamy do miski ,
dodajemy serek wiejski i rozgniatamy lub tylko mieszamy widelcem.
Dodajemy pokrojone warzywa.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Gotowe :)
 
SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz