poniedziałek, 15 grudnia 2014

DORSZ W ZIOŁACH

Dla rodziny przygotowałam tę rybę w ten sam sposób z tym, że przed podaniem panierowałam
ją w jajku i bułce tartej, smażyłam na margarynie z dodatkiem masła i podałam z puree ziemniaczanym z dodatkiem koperku oraz kapustą kiszoną :)
 
 
 
WARTOŚCI ODŻYWCZE ( 270g ryby):
TŁUSZCZ: 1.8
WĘGLOWODANY: 0
BIAŁKO: 48
KCAL: 210
 
SKŁADNIKI:
 
Filet z dorsza
bazylia, sól ,pieprz
 
 
WYKONANIE:
 
Dorsza myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje.
Wkładamy do miski, posypujemy solą, pieprzem i bazylią.
Dobrze wcieramy przyprawy w rybę.
Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
 
 
Po tym czasie smażymy rybę na dobrze
rozgrzanej patelni teflonowej lub w opiekaczu (grillu)
 
 
Podajemy z warzywami.
Świetnie komponuje się z kapustą kiszoną i papryką.
 


SMACZNEGO!!!
 

 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz