poniedziałek, 15 grudnia 2014

GULASZ WOŁOWY z kalafiorem

Jak zwykle przy okazji gotowania obiadu dla Rodzinki, przygotowałam
dla siebie odchudzoną wersję gulaszu wołowego.
Czasem myślę,że moje posiłki są dużo smaczniejsze niż tradycyjne :)
 

 
WARTOŚCI ODŻYWCZE
(gotowego posiłku z kalafiorem):
TŁUSZCZ: 10.91
WĘGLOWODANY: 24.7
BIAŁKO: 56.51
KCAL: 391
 
SKŁADNIKI:
 
 
150 g wołowiny
1/2 cebuli
kminek, sól, pieprz
kostka wołowa
 
Kilka różyczek kalafiora (około 250g gotowanego)
Ogórek kiszony
 
WYKONANIE:
 
Mięso i cebulę myjemy, kroimy w kostkę.
W garnku gotujemy wodę (około 1.5 szklanki) z dodatkiem kostki wołowej.
Do wywaru z kostki dodajemy pokrojone mięso i cebulę
Gotujemy na niewielkim ogniu tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Wyciągamy mięso i cebulę, a do gotującego się po mięsie wywaru wrzucamy kalafior.
Gotujemy chwilę-kalafior powinien tylko trochę zmięknąć.
Wyciągamy kalafior na talerz, rozdrabniamy widelcem
Na górę kładziemy wcześniej przygotowane mięso z cebulą ,
obok kładziemy ogórek kiszony i GOTOWE.
 
 
Do picia podałam sok pomidorowy.
Tak skomponowany posiłek syci i rewelacyjnie smakuje.
 
 

 
 

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz