poniedziałek, 8 grudnia 2014

JAJKA NA ''TOSTACH''


 
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Tłuszcz: 14.00
Węglowodany: 19.26
Białko: 19.99
Kcal: 279


SKŁADNIKI:
na dwa średnie placki

1 JAJKO
3 ŁYŻKI DOWOLNYCH OTRĘBÓW
1 ŁYŻKA JOGURTU NATURALNEGO (bez tłuszczu lub niskotłuszczowy)
1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
sól, pieprz, zioła prowansalskie

PLUS dwa jajka, z których przygotujemy sadzone


WYKONANIE: Rozgrzewamy patelnię teflonową.
Mieszamy (najlepiej widelcem) wszystkie składniki na jednolitą masę
Przekładamy na dobrze rozgrzaną już patelnię i opiekamy z obu stron.
Przekładamy je na talerz, a na patelni smażymy jajka. Najlepiej również z obu stron.
Jajka przekładamy na przygotowane wcześniej placki i...jemy :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz