wtorek, 20 stycznia 2015

SERNICZEK KAKAOWY

Znudził mi się sernik, który zazwyczaj piekę
więc nieco zmieniłam skład.
Wyszedł pyszny!
 

WARTOŚCI ODŻYWCZE:
(CAŁY SERNIK)
TŁUSZCZ: 35.77
WĘGLOWODANY: 45.56
BIAŁKO: 104.34
KCAL: 909
 
SKŁADNIKI:
 
500g chudego twarogu
4 duże jajka
3 łyżki otrąb
3 łyżki słodzika do pieczenia
3 łyżki odtłuszczonego kakao
kilka kropli dowolnego aromatu
 
WYKONANIE:
 
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Oddziel białko jaj i ubij je na sztywną pianę.
Rozgnieć twaróg, dodaj do niego żółtka, otręby, słodzik, kakao, aromat.
Wymieszaj dokładnie.
Na końcu dodaj ubite białka, delikatnie mieszając.
Przełóż do natłuszczonej i oprószonej mąką formy.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 60 minut.
Po upieczeniu zostaw sernik w piekarniku do wystudzenia.
 
 
                    SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz