czwartek, 5 marca 2015

CIASTO CZEKOLADOWO-ORZECHOWE

Szybkie ciasto, które można podać w wersji podstawowej lub
przekroić wzdłuż i przełożyć ''nutellą'' (przepis znajdziesz tu)
 
 
WARTOŚCI ODŻYWCZE( całość)
Tłuszcz: 14.61
Węglowodany: 62.23
Białko: 50.69
Kcal 557
 
SKŁADNIKI:

12 lyżek otrąb
2 łyżki odchudzonego mleka w proszku
6 łyżek dowolnego , naturalnego serka 0%
3 jaja
2 białka
2 łyżki kakao niskotłuszczowego
kilka połówek orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia


WYKONANIE:

Wszystkie składniki mieszamy dokładnie,
przekładamy do małej formy-keksówki ,
wyłożonej papierem do pieczenia.

 
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut.




SMACZNEGO!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz