poniedziałek, 23 marca 2015

JAJECZNICA Z TUŃCZYKIEM

SYTE ŚNIADANIE TO PODSTAWA
Tym razem proponuję jajecznicę z tuńczykiem:

 
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 20,54
WĘGLOWODANY: 9,45
BIAŁKO: 47,25
KCAL: 405
 
 
SKŁADNIKI:
 
2 jajka
1 puszka tuńczyka ( w oleju lub w wodzie)
100 g pieczarek
1 zielona papryka
sól, pieprz
 
WYKONANIE:
 
Pieczarki i paprykę kroimy drobno,
wrzucamy na rozgrzaną patelnię teflonową,
dodajemy odrobinę wody i dusimy.
Jajka wbijamy do kubka i mieszamy z przyprawami.
Uduszone warzywa zalewamy jajkami, mieszamy aż jajka się zetną.
Do gotowej jajecznicy dodajemy odsączonego tuńczyka.
Mieszamy, zdejmujemy z ognia.
 
Bardzo dobrym dodatkiem do tej potrawy jest rzodkiewka i ogórek zielony.
 

 
SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz