środa, 25 marca 2015

ŁOSOŚ Z SOSEM KOPERKOWYM

Filet z łososia. Mmmmmniam :)
Nie trzeba go przyprawiać, jest słony i pyszny bez zbędnych
dodatków.
 
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
TŁUSZCZ: 20,26
WĘGLOWODANY: 3,92
BIAŁKO: 31,86
KCAL: 334
 
 
 
SKŁADNIKI:
 
filet z łososia ( około 150g)
50g jogurtu naturalnego
łyżka posiekanego koperku
 
WYKONANIE:
 
Filet płuczemy w zimnej wodzie
Odsączamy na ręczniku papierowym
Kładziemy na rozgrzanej patelni teflonowej
Przykrywamy  i dusimy na małym ogniu (około 10 minut, w zależności
od grubości fileta. Możemy poznać,że jest gotowy kiedy jego kolor w środkowej
części jest taki sam jak z wierzchu)
W tym czasie do jogurtu wrzucamy koperek i mieszamy.
Gotową rybkę polewamy sosem.
 


SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz